Tavuklu Bülbül Sarayı tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:20


Malzemeler
2 adet yufka
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım tavuk göğsü
1 çorba kaşığı gül suyu
Şerbet İçin
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Yufkaları üst üste yayın. 4'e bölün. Yağı yufkaların üzerine sürün. Harcı için tavuğu haşlayın. ince ince didikleyin. Ceviz, şeker ve tarçın ilave edin. Bütün malzemeleri karıştırın. Yufkaların geniş ucuna bu malzemeyi koyun. Önce rulo yapın daha sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek gül biçiminde sarın. Tepsiye dizin. 180 dereceli fırında üstleri kızarana dek pişirin. Şekeri ve suyu ocakta kaynatın. Şerbet soğuduktan sonra fırından çıkardığınız yufkaların üzerine gezdirin. Ortalarına gül suyu döküp, servis yapın.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü