Kabak Tatlısı tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 04:22



Malzemeler
6 KİŞİLİK
1 kg. tatlı kabağı
2 bardak şeker,
çay fincanı ceviz içi
Hazırlanışı
Kabağı 7-8 cm. uzunlukta 1,5-2 cam kalınlıkta dilimlere doğrayıp, kabuğunu soyalım. Yıkadıktan sonra kenarlı bir tepsiye yerleştirelim. Kabağın yarısına gelecek kadar su koyalım. Orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tahmini 1/2 bardak su kalınca şekeri serperek ilave edelim. Buğusu ile şeker eridikten sonra kapağı açalım. Şeker hafif koyulaşınca ateşten alarak soğumaya bırakalım. Tabağımıza koyduktan sonra ceviz içini serpip servis yapalım.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü