Yoğurt Tatlısı tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 04:20


Malzemeler
8 KİŞİLİK
5 Yumurta
125 gr. ince irmik
5 bardak un
500 gr. yoğurt
2 bardak şeker
1 kaşık kabartma tozu
ŞURUBU İÇİN
5 bardak şeker
8 bardak su
1/2 limon
Hazırlanışı
Yumurtaları 2 bardak şeker ile bir kaba koyarak mikserle iyice çırpalım. Yoğurdu bir kaba koyup ezelim. Çırpılmış yumurtaya yoğurdu, irmiği, unu karbonatı koyup bir iki defa karıştıralım. Yağlanmış, tepsiye karışımı koyup 180 derecede ısıtılmış fırına koyalım. Şerbeti için şekerle suyu karıştırıp kaynatalım. Kaynayınca yarım limon suyunu koyalım. Şerbet koyulaşınca ateşten alıp soğumaya bırakalım. Fırından çıkan tatlımızın üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim. Tatlımız soğuyunca isteğiniz şekilde kesip (kare, dikdörtgen v.s) tatlı tabaklarına koyalım. Üzerine isterseniz kaymak, isterseniz yeşil fıstık serpip servis yapalım.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü