Çikolatalı Krep tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:13


Malzemeler
1 su bardağı kekun
4 çorba kaşığı kakao o1 kahve fincanı tozşeker
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
40 gram tereyağı (doğranmış)
Vanilyalı dondurma
Sos malzemeleri:
450 gram vişne (çekirdeksiz, taze, komposto veya şoklu)
1 su bardağı krema
200 gram bitter çikolata (kırıklanmış)
Hazırlanışı
Bir kaba kekun ve kakaoyu eleyin. Şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip, iyice karıştırın, ortasını havuz gibi açın. Süt ve yumurtayı karıştırıp, unlu karışımın ortasına dökün ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Bir tatlı kaşığı tereyağını 12-15 cm. çapında teflon tavada orta ateşte eritin. Tavaya 1 kahve fincanı krep hamurunu döküp bir yüzünü 1-2 dakika, diğer yüzünü 30 saniye kadar pişirin. Tavaya, gerektikçe tereyağı ilave ederek, krep hamuru bitinceye kadar devam edin ve yaklaşık 12 cm. ebatlarında krepler hazırlayın. Krepleri servis tabağına alın, yarısına vanilyalı dondurma koyun, diğer yarısını yarım ay olacak şekilde dondurmanın üzerine kapatın ve üzerlerine hazırladığınız vişneli sostan gezdirip, kalan vişne taneleri ile süsleyerek servis yapın.

Sos: Vişneleri süzüp, suyundan 2 çorba kaşığı ayırın. Krema ve çikolatayı iyice karışana kadar benmari usulü eritip, vişneleri ve ayırdığınız vişne suyunu ilave edin.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü