Dondurmalı Pasta tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:26



Malzemeler
-1 kg süt,
- 80 gr bitter çikolata,
- 1 paket vanilya,
- 1/2 su bardağı pudra şekeri,
- 3 kahve fincanı şeker,
- 3 kahve fincanı un,
- 3 adet yumurta,
- 1 paket margarin.
Hazırlanışı
Muhallebi:
1/2 paket yağ eritilir. İçine un koyup 5 dakika kavrulur. Daha sonra vanilya, şeker ve süt koyulur. Muhallebi halini alana kadar karıştırılarak pişirilir (fazla kuru olmayacak, kaşıktan akabilecek şekilde). Altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Sonra mikserde çırpılır. Bir kaba dökülüp 2 saat süreyle buzdolabında bekletilir.
Çikolata:
1/2 paket yağ bir tavada eritilir. Bitter çikolata içine koyulur. Altı kapatılır. Pudra şekeri koyulur.Yumurtaların beyaz ve sarıları ayrı ayrı çırpılıp içine koyulur. Sonra mikserde çırpılır. Bir kaba koyulup 2 saat süreyle buzdolabında bekletilir.

Kaselere her iki karışımdan da koyulup servis yapılır.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü