Piramit Pasta tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:24



Malzemeler
30 adet düz uzun bisküvi
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
6 çorba kaşığı şeker
2 yumurta
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Tencereye yumurta, şeker, un ve kakao koyup karıştırarak yavaş yavaş 2,5 su bardağı su ilave ediniz. Suyun tamamını katıp hafif hararetli ateşte karıştırarak pişiriniz. Yağ ve vanilya koyup yediriniz.
Düz kenarsız bir tepsiye bisküvilerin 6 tanesinin uzun kenarları yanyana gelmek üzere sıralayınız. Üzerine sıcak kremadan bir miktar sürünüz. Bisküvileri aynı şekilde aralarına yeteri kadar krema sürerek beş sıra üst üste yerleştirip etrafına krema ile kapatınız. (2 kaşık krema ayırın)Buz dolabında bir saat bekletiniz.
Donan kremalı bisküvileri karşılıklı küçük yüzeylerin birinin köşegeni boyunca başlayıp öbür yüzeyde bitirmek üzere keserek iki eşit üçgen pirizma şeklinde ayırınız. Oluşan iki üçgen prizmanın geniş düz yüzeylerini birleştirerek piramit şekline getiriniz. (İki yüzeyin yapışmaması için araya biraz krema sürünüz.) Etrafını krema ile kapatıp kıyılmış fındık yapıştırınız.
Uzun servis tabağına yerleştirip buzdolabında muhafaza ediniz. Gerektiğinde servis için 2 cm. klaınlığında dilimleyiniz.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü