Posted by Adsız | Posted in | Posted on 04:12
Malzemeler
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
10 adet kuru kayısı
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı kıyılmış fındık
Hazırlanışı
Geniş bir tencerede 4 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağına yakın tozşeker ve 1 adet yumurta sarısını karıştıralım. Koyulaşıncaya kadar pişirelim. 1 paket vanilyayı ilave edelim. Kayısıları az suyla 5 dakika kaynatalım. Daha sonra, kevgirle tencereden çıkaralım. Suyuna artan 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyelim. Kaynatıp, 1 çorba kaşığı limon suyunu ilave edelim. Küçük bir tepsiye, doğranmış kayısıları yayalım. Muhallebiyi üzerine dökelim. Kayısı suyuyla yaptığımız sosu en üste gezdirelim. Kıyılmış fındıkla süsleyip servis yapalım
Comments (0)
Yorum Gönder