Susamlı Gül Tatlısı tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:59


Malzemeler
Hamur için
1 su bardağı süt
0.5 su bardağı zeytin yağı
1 paket tere yağı (eritilmis)
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İçi
susam
ceviz
Şerbeti İçin
0.5 kg şeker
0.5 lt. su
Hazırlanışı
Hamur malzemesini bir birine karıştırın.
-Hamuru 4'e bölün.
-Hamuru merdaneyle veya oklavayla açın.(0.5 cm kalınlığında)
İçinin Hazırlanışı
-Cevizi ve susamı içine yayın.
-Rulo yapıp 1.0 cm kalınlığında kesin.
-Tepsiye dizin.
-180°C üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
Şerbetin hazırlanışı
-0.5 kg. şekeri ve suyu kaynatın.( 15 -20 dk.)
Hamur ve şerbet soğuyunca şerbeti üsüne dökün.Afiyet olsun...

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü