Cevizli Baklava tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 11:43


Malzemeler
Hamur İçin
Yarım kg un
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
Yufkaları açmak için 1 kase nişasta
İçine
1 paket margarin
Yarım kg. ceviz
Üzerine
1 paket margarin
7 su bardağı toz şeker
8 su bardağı su
Yarım limon
Hazırlanışı
Öncelikle,7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım limonu sıkın. Yarım kg. un,3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp üzerine nişasta serpip oklava ile açın. İçine koymak için bir paket margarini eritin. Bir tepsinin içine ilk yufkayı serin. Üzerine erittiğiniz margarinden bir miktar serpin.
Üzerine ikinci yufkayı serin. Aynı şekilde yine yağ serpin. Üçüncü yufkayı da aynı işlemi uyguladıktan sonra dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin.3 yufkayı bu şekilde bitirin. daha sonra baklavayı uzunlamasına kesin.Tepsiyi hafifçe yan çevirip, eğik bir şekilde verevlemesine kesin. Diğer 1 paket margarinide eritip, baklavanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 25-30dk. kızartın. Fırından çıkardıktan sonra önceden hazırladığınız soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üzerine dökün.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü