Beyaz Mozaik Pasta tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 14:02



Malzemeler
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 kase kuru kayısı
100 gr. kuru üzüm
150 gr. antepfıstığı
1 paket bebe bisküvisi
Üzerine: Antepfıstığı
Hazırlanışı
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile mikserle 5-10 dakika çırpalım. Buzdolabında yarım saat kadar bekletelim. Daha sonra krem şantiyi buzdolabından alıp 10 dakika kadar suda beklettiğimiz kuru kayısıyı küçük küçük doğrayalım. Kuru üzüm, antepfıstığı ve dörde bölünmüş bebe bisküvileriyle krem şantiye ilave edelim. Düz bir zemin üzerine alimünyum folyo serelim. Hazırladığımız karışımı da folyonun üzerine yayalım. Folyoyu kenarlarından tutarak piramit üçgen pasta biçiminde saralım. Buzluğa koyup bir gece bekletelim. Bu bekleme ırasında da 1-2 kez pastayı elimizle düzeltip, şeklini iyice almasını sağlayalım. Daha sonra üzerini file antepfıstığı ile süsleyip dilimleyerek, arzuya göre mevsim meyveleriyle veya dondurma eşliğinde servis yapalım.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü