Badem Helvası tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:23



Malzemeler
250 gr. tereyağ
2 yemek kaşığı badem
(kabukları alınmış)
1 su bardağı un
1 su bardağı kepekli un
3 su bardağı şeker
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı gül suyu
Hazırlanışı
Altı yuvarlak bir tencerede tereyağını eritin.Ununun içine bademi ilave edin.Çok kısık ateşte badem ve un pembeleşinceye kadar yaklaşık 60 dakika tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.(iyi bir helva en az 60 dk. kavrularak yapılır.)Bir tencereye su ve şekeri koyup şeker eriyinceye kadar karıştırın.Kaynamaya başladıktan iki dakika sonra ateşten alın.Diğer tarafta kavrulan karışıma dökün.Karıştırarak tencereye yapışmaz hale gelince kapağını örtün.15 dk. dinlendirin.Helvayı kaşıkla şekillendirip tabağa düzgün bir şekilde koyun.Gülsuyunu serpip sıcak olarak servis edin.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü