Keşkül tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 04:17


Malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1/3 su bardağı mısır nişastası
4 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yarım su bardağı kavrulmuş badem
30 graüm antepfıstığı ve file badem
Hazırlanışı
Süt ve tozşekeri bir tencereye aktarıp, kaynatalım. Başka bir kapta nişastayı biraz suyla ezelim. Üzerine yumurta sarılarını ve vanilyayı ekleyip, çırpalım. Bu karışımı çok yavaş şekilde ince akıtarak kaynayan şekerli süte ekleyelim. 5 dakika sonra üzerine kavrulmuş, kabukları soyulmuş ve çekilmiş bademleri ilave edelim. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştıralım. Karışımı kuplara dolduralım. Ilındıktan sonra buzdolabından çıkarıp, üzerlerini file badem ve fıstıkla süsleyip, servis yapalım.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü