Havuç Pastası tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:22


Malzemeler
1 kg. havuç
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
125 gr. tereyağı
2 paket petibör bisküvi
3 çorba kaşığı kakao
100 gr. fındık veya ceviz
2 adet mürdüm eriği
2 adet muz
2 çorba kaşığı hindistancevizi
2 çorba kaşığı nar
Hazırlanışı
Havuçları rendeleyin, şeker ve suyu katıp, havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Tereyağını ilave edip, yağ eriyinceye kadar karıştırın ve karışımı soğutun. Havuçlu karışım soğuduktan sonra bisküvi, kakao ve fındığı katıp, iyice harmanlayın. Yuvarlak, 25 cm. çapında bir kabın taban ve kenarlarını streçle kaplayın. Hazırladığınız karışımın yarısını yayın ve üzerini bastırarak sıkılaştırın. Bir adet muzu ince ince dilimleyip, karışımın üzerine dizin. Kalan karışımı muz dilimlerinin üzerine yayıp, tekrar sıkılaştırın ve streçle kapatıp, buzdolabında bir gece dinlendirin. Üstteki streci alıp, tabağa ters çevirerek çıkarın, kenarlarındaki streçleri alın, kalan muzu da ince dilimleyip, pastanın üzerini süsleyin, hindistancevizi ve nar serperek servis yapın.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü