Meyveli Muhallebi tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:14



Malzemeler
12 adet mandalina
2 çorba kaşığı buğday nişastası
6 çorba kaşığı tozşeker
Muhallebi için:
1 lt. süt
5 çorba kaşığı tozşeker
1 çubuk vanilya
4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Hazırlanışı
Sütü, 5 kaşık tozşeker ve vanilya ile kaynatalım. Kaynayınca ocağı söndürelim ve çubuk vanilyamızı da alalım. Bu arada un ve yumurtaları mikserde çırpalım. Kaynamış sütten bir kepçe alıp yumurtalı karışıma katalım, malzemenin daha akışkan bir hale gelmesini sağlayalım. Tenceredeki sütün altını tekrar açıp, kısık ateşte pişirirken, yumurtalı karışımı çok yavaş sütün içine akıtalım. Sürekli karıştırarak muhallebi haline getirelim. İyice kıvamını bulunca ocağı kapatalım. 30x30 cm.'lik bir borcamı hafifçe ıslatalım. Muhallebiyi içine döküp yayalım. Buzdolabına koyup soğutarak donduralım. Bu arada mandalinaların suyunu sıkalım. Nişasta ve tozşekerle karıştırıp pelte kıvamına gelene dek pişirelim. Altını kapatıp, iyice donan muhallebinin üzerine dökelim. Tekrar buzdolabına koyalım. Donunca dilimleyerek servis yapalım.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü