Şekerpare tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:40


Malzemeler
1/2 kg. un
1/2 kg. tereyağı
1/2 kg. şeker
5 adet yumurta
1 limonun suyu
Bir buçuk süt fincanı su
Hazırlanışı
Tereyağı porselen bir kaseye konup, tahta kaşıkla döverek iyice ağartılır. Un azar azar dökülerek tereyağına yedirilir. Dört yumurtanın sarısı ile bir tam yumurta çırpıldıktan sonra yağlı hamura katılarak iyice yoğrulur.
Hamur, kıvamını bulunca, ceviz iriliğinde parçalara bölünür. Hamur parçaları avuç içinde yuvarlanır, hafifçe bastırılarak yassılaştırılır. Sonra fırın tepsisine aralıklı bir biçimde yerleştirilir. Her yassı yuvarlağın ortasına kavrulmuş bir iç fındık veya badem konur.
Tepsi kızgın fırına konur (250 C) ve orta ısıda (180 C) yarım saat kadar pişirilen şekerpare hamuru pembeleşince fırından çıkarılır.
Şekerpareler pişerken tencereye tozşeker ve üstünü örtüp iki parmak aşacak kadar su konur. Bir limonun suyu da eklenerek tencere kaynamaya konulur. Şurup kıvamını bulunca ateşten indirilip soğutulur. Şekerpare fırından çıkarılır çıkarılmaz üzerine soğutulmuş şurup dökülür. (Her zaman biri soğuk diğeri sıcak olmalı).
Şekerpareler şurubunu iyice çekip soğuduktan sonra servis yapılır.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü