Profiterol tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 14:15


Malzemeler
1 kg süt
400 gr şeker
200 gr un
50 gr bitter çikolata
Pataşösü için: 1 bardak su
100 gr margarin
125 gr un
2 yumurta
Hazırlanışı
Süt ve şeker soğuk olarak karıştırılır. Un ilave edilir. Sos ocakta kaynayana kadar karıştırılır. Belli bir kıvama gelince ocaktan alınır ve çikolatası ilave edilir. Soğumaya bırakılır.
Eğer istenirse çikolatası ilave olmadan önce pataşösü için beyaz sos ayrılabilir.
Pataşösü için: Su ve margarin kaynatıldıktan sonra un ilave edilir. Belli bir kıvama geldikten (sertleştikten) sonra ocaktan alınır. Ilık haldeyken 2 yumurta iyice yedirilir Eğer çok sert olursa 1 yumurta daha yedirilebilir. Küçük bir torba ile minik toplar halinde tehsiye dizilir. 180 derecelik ısıda 25 dakika fırına verilir.
Servis tabaklarına önce pataşöler dizilir, sonra da sos ilave edilerek sunuma hazır hale getirilir.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü