Muzlu Çikolatalı Kek tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 14:09


Malzemeler
80 gr rendelenmiş bitter çikolata
3 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı (oda sıcaklığında) süt
2 adet (oda sıcaklığında) yumurta
3 adet olgun muz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanışı
1 - Fırını 180°C’de ısıtın. 25x10 cm ebadında dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayın ve tabanını yağlı kağıt ile kaplayın.
2 - Muzu püre haline getirin.
3 - Ayrı bir çırpma kabında yumurtaları şeker ile birlikte mikserin orta devrinde 5 dakika çırpın. Üzerine sıvıyağ ve süt ekleyin ve hafifçe çırpın.
4 - Unu eleyin. Yumurtalı karışımın üzerine muz püresini, unu ve kabartma tozunu katın. Tahta bir kaşıkla 30 saniye kadar karıştırın. Bitter çikolata ve cevizi ekleyin, tahta bir kaşıkla dikkatlice karıştırın.
5 - Karışımı kek kalıbına dökün ve yaklaşık 55 dakika fırınlayın. (kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz olarak çıkmalı.)
6 - Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika kalıbın içinde ılınması için bekletin. Daha sonra dikkatlice tersyüz ederek keki kalıptan çıkarın. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Dilerseniz ılıkken çırpılmış krema veya dondurma ile birlikte servis yapabilirsiniz.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü