Çikolatayı Eritin tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:34


Hazırlanışı
Büyük bir kaseyi içinde az miktarda kaynar su bulunan bir tencereye oturtun. Kasenin dibi suya değmemeli. Çikolatayı küçük parçalara bölün, kasede kısık ateşte erimeye bırakın.
Çikolata 10 dakika sonra eriyecek, yumuşak ve parlak olacak. Ateşten alıp iyice karıştırın. Artık kullanıma hazır.
Çikolata lüleleri için: Çikolatayı yukarıdaki tarife göre eritip düz bir yüzeye dökün (tabağın alt tarafı olabilir). Çikolata, yuvarlak bir daire şeklinde olmalı. Tabağı 45 dakika buzdolabında tutun. Çikolata iyice sert hale gelmelince buzdolabından çıkarıp peynir bıçağı ile lüleler kesin. Bıçağı çikolatanın üstünde kendinize doğru çekin, lüleler oluşacak. Lüleleri plastik kaba koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü