Çikolatalı Fındıklı Pasta tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:40


Malzemeler
240 gr un
250 gr pudra şekeri
200 gr tereyağı
150 gr fındık
150 gr çikolata
30 gr kakao
bal
5 yumurta sarısı
4 yumurta akı
rom
tuz
Hazırlanışı
Pudra şekeri ve erimiş tereyağını biraz tuz ile köpük köpük olana dek çırpın. Yumurta sarılarını azar azar ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. Elenmiş un ve kakaoyu, çikolata parçalarını, biraz iri kalacak şekilde dövülmüş fındıkları, bir kaşık romu, 2 kaşık balı ve bir çimdik tuz ile çırpılmış yumurta aklarının yarısını da karışıma ekleyin. Son olarak kalan yumurta aklarını da ilave edip iyice karıştırın.
Karışımı yağlanmış ve un serpilmiş dikdörtgen bir kalıba dökün. 200 dereceya ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Pişirme süresinin ortasında alüminyum folyo ile örterek üzerinin yanmasını engelleyebilirsiniz.
Sıcakken servis yapın.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü