Vişneli Muhallebi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 16:27

Vişneli Muhallebi

  • 2 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Vişne şekerlemesi için

  • 1 kutu (500 gr.) dondurulmuş vişne
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Yapılışı

  • Önce iki litre sütü derin bir tencereye alın.
  • Bir su bardağı pirinç unu ve 1,5 su bardağı toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak, orta ateşte muhallebi kaynayıp da kıvamı yoğunlaşmaya başlayana kadar pişirin.
  • Sonrasında muhallebiyi üzerlerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde kuplara paylaştırın ve soğumaya bırakın.
  • Bu arada, dondurulmuş vişneleri sudan geçirip iyice çözülmesini sağlayın ve süzün.
  • Vişneleri küçük bir tencereye alarak 1 çay bardağı toz şekerle karıştırın ve suyunu bırakıp kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
  • Daha sonra bu karışıma 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastasını ekleyerek topaklanmasına izin vermeyecek kadar hızlı karıştırıp kıvamını koyulaştırın.
  • Vişne şekerlemesini ateşi kısıp bir süre karıştırarak pişirdikten sonra, biraz ılıtın.
  • Kuplara paylaştırdığınız muhallebilerin üzerini kaplayacak şekilde her birine vişne şekerlemesini yayın ve üzerine bol miktarda hindistan cevizi serpin.
  • İyice oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve birkaç saat bekletin.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü