Halley Pasta tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:17


Malzemeler
1 paket margarinyağı
2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Kreması:
1 buçuk su bardağı şeker
1 adet yumurta beyazı
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı un
Yarım litre süt

Hazırlanışı
Küçük bir tencerenin içerisinde unun kokusu çıkıncaya kadar kavurunuz.

Daha sonra içine şekeri, kakaoyu ve sütü ilave edip pişirdikten sonra soğumaya bırakınız.

Krema soğurken, derin bir kasenin içine yumurtaları kırıp, oda sıcaklığında yumuşamış margarin yağını, sütü, toz şekeri, un ve kabartma tozunu koyup, yoğurunuz.

Kıvamına gelen hamuru ikiye bölüp, merdane ile açtıktan sonra bir yuvarlak kalıp veya bardakla kesip, sıvı sana ile yağlanmış tepsiye diziniz.

Bisküvilerin yarısının üstünü bir fırça yardımı ile sıvı margarin sürünüz.

Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında bisküvilerin üzeri kızarana kadar pişiriniz.

Yumurta Akını küçük bir kasede köpürtüp, soğumuş sosa karıştırarak katınız .

Pişip soğuyan bisküvilerin arasına önce kremadan koyup, bisküvileri üzerlerine kapatınız.

En son olarak kalan sosu bisküvilerin üzerine döküp, soğuk olarak servis ediniz.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü