Şekerpare tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 11:11


Malzemeler
3 cay fincanı un
100 gr tereyağı veya 1 çay fincanı sıvıyağ
fındık 1 çay fincanı pudra şekeri
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
2 yumurta-1 yumurtanın beyazı ayrılacak(fındıkları sürmek için)
Şurup için:
3 bardak toz şeker
3,5 bardak su
1/2 limon suyu
1/2 cay kaşığı vanilya

Hazırlanışı
1) Yağ, pudra şekeri tuz ve kabartma tozunu tahta bir kaşıkla karıştırılarak yumuşatılır. Krema haline gelen yağa önce yumurta sonra unu yedirerek yoğurup elde edilen hamur nemli bir bez altında 10 dakika dinlendirilir.
2) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar olarak yuvarlayip tepsiye dizilir. Üzerine fındık koyarak fırında pişirilir (20-25 dakika)
3) Diğer taraftan şurubu hazırlayarak kıvamlanan şuruba limon suyu ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Fırındandan çıkan şekerparelerin üstüne dökerek şurub tepside çektirilir (fırında)
(soğuk şurup, sıcak şekerpare)

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü