Şekerpare tarifi / Tatlılar

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 17:44

Şekerpare Tarifi

Malzemeler

1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı margarin ve sıvı yağ karışımı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
Yarım limon
Alabildiği kadar un
Üzeri için

ceviz yada yerfıstığı
Şerbeti için

5 su bardağı şeker
5 su bardağı su ve limon
Hazırlanışı

Derin birkapta yumurta ve şeker iyice çırpılır, üzerine yağ, yoğurt eklenir tekrar çırpılır, irmik eklenir, çırpma işlemine devam edilir, karbonat, vanilya eklenerek çırpılır, üzerine un azar ilave edilir, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilinceye kadar un eklenir.

Hamurun üzerine iyi kabarması için bir çay kaşığı karbonat ve yarım limonsuyu eklenir. tekrar yoğrulur.

Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır serçe parmağınız ile hamurun ortasına bastırılarak küçük çukurlar açılır. bu çukurlara ceviz yada yer fıstığı yerleştirilir.

Yağlanmış tepsiye dizilir. üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. şekerpareler fırından çıktıktan sonra soğutulur.

Şerbeti için bir tencerede 5 su bardağı suya 5 su bardağı şeker eklenir ve kaynamaya bırakılır, şurup kıvamından biraz daha sulu bir şerbet elde eldilir, üzerine yarım limon suyu eklenir, şerbet sıcak sıcak şekerparelerin üzerine dökülerek tepsinin ağzı kapatılır. (ben 5 su bardağı şekeri aynı aynda kaynatmıyorum.!


Daha sulu bir şekerpare olması için 2,5 bardağı şekeri önce kaynatıp üzerine döküyorum. Şekerpaler şerbeti çektikten sonra diğer 2,5 su bardağı şekeri kaynatıyorum. Böylece daha daha şerbeti bol bir şekerpare oluyor. Nasıl arzu ederseniz.) Soğuyan ve şerbetini çeken şekerpareler ikram servis edilir. Afiyet olsun TATLI GÜNLER

Bize bu tarifi Osmaniye den yollayan Ayşe hanıma teşekkür ederiz.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü