Aşure tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 11:07




Malzemeler
500 gr. aşurelik buğday
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı nohut
1/2 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1/2 su bardağı fındık
6-7 adet kuru kayısı
6-7 adet kuru incir
1/2 portakal
1,5 kg. tozşeker

Üstü için:
2 yemek kaşığı helva fıstığı
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 çay bardağı kavrulmuş fındık
1 yemek kaşığı yeşil Fıstık

Hazırlanışı
Buğday, fasulye ve nohudu ayıklayıp akşamdan suda ıslatın. İncir, kayısı ve üzümü de yıkayıp ıslatın. Buğdayı ve pirinci 6 litre suyla (30 bardak) büyük bir tencerede ateşe koyun. Buğday taneleri yumuşayana kadar, kısık ateşte 4-5 saat pişirin. Haşlanmış fasulye ve nohudun isterseniz kabuklarını çıkartın; kayısı, portakal ve incirleri küçük parçalara bölün üzümlerle beraber hepsini aşureye katın, şeker, kıyılmış fındığın yarısında ilave edip kaynatın. Aşureyi kaselere boşaltın. Biraz soğuduktan sonra üzerini fıstık, kuşüzümü, fındık,kuru üzüm taneleriyle süsleyin.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü