Muzlu Dilim tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 02:48



Malzemeler
1 kg Muz,Dilimlenmiş
400 gr.Şeker Su 3lt
2 adetKaranfil
Tarçın parçası (1,5cm uzunluğunda)

Hazırlanışı
Muzları soyup çapraz dilimleyin.Çok ince olmamak kaydıyla. Su ve şeker ile ince bir şurup yapın. Muz dilimlerini içine koyun ve karıştırın.
Muzların tencereye yapışmamasına dikkat ederek ateşin üzerinde tutun.
Diğer 1,5lt suyu azar azar ekleyin.
Tencerenin kıyısındaki beyaz köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin. Tatlının saydam görünmesine dikkat edin. Sonra karanfil ve tarçını ekleyin.
Muzlar kırmızımsı ve sosu çok koyu olmadığında tatlı hazırdır

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü