9 Katlı Pasta tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 11:11


Malzemeler

Hamur için
2 yumurta
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 çay kaşığı karbonat
8 kahve fincanı silme un
Krema için
1 kilo süt
2 su bardağı şeker
2 dolu yemek kaşığı un
2 yumurta
Yarım paket margarin
Kakao
Vanilya
250 gr. ceviz.

Hazırlanışı
Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak hamur yapılır. Yapılan hamur 9 parçaya ayrılır. Parcçalar tek tek yuvarlak şekılde açılır ve tek tek fırında pişirilir.

Krema hazırlanırken margarin hariç tüm malzeme mikserle iyice çırpılır ve cok katı olmayacak şekılde orta ateşte pişirilir. Krem ateşten alınırken içine margarim konulur ve eritilir. Krema sogutulmak üzere bırakalır. Her hamurun arasına soğuk kreme dökülür ve üst üste dizilir. En üsteki kata da krema dökülür. Cevız serpilip soğutulur ve servis yapılır.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü