Karagöz Tatlısı tarifi / Tatlılar

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 17:43

Karagöz tatlısı Tarifi


Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı dövülmüş findik
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için

500 gram şeker
2.5 bardak su
3-4 damla limon suyu
1 paket vanilya
Hazırlanışı

Şerbeti hazırlayın soğumaya bırakın. Yağ, yumurta,şeker,yoğurt kabartma tozu aldığı kadar unla bir hamur yapılır.

Unu azar azar ekleyip iyice yoğurun elinize yapışmıyorsa olmuştur.Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparıp buna kakao ve az az fındığı ekleyin diğer tarafta sade hamuru merdaneyle unsuz şekilde açın.


Kakaolu hamuru rulo yapin sade hamurun ortasına koyun ve sarın.1 parmak genişliğinde kesin.200 derecede kızarana kadar pişirin.Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.Lalan fındıkla süsleyin.

Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Nilüfer hanıma teşekkür ederiz.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü