Posted by Adsız | Posted in Karagöz Tatlısı tarifi / Tatlılar | Posted on 17:43

| |||||||
Hazırlanışı | |||||||
Şerbeti hazırlayın soğumaya bırakın. Yağ, yumurta,şeker,yoğurt kabartma tozu aldığı kadar unla bir hamur yapılır. Unu azar azar ekleyip iyice yoğurun elinize yapışmıyorsa olmuştur.Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparıp buna kakao ve az az fındığı ekleyin diğer tarafta sade hamuru merdaneyle unsuz şekilde açın. Kakaolu hamuru rulo yapin sade hamurun ortasına koyun ve sarın.1 parmak genişliğinde kesin.200 derecede kızarana kadar pişirin.Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.Lalan fındıkla süsleyin. Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Nilüfer hanıma teşekkür ederiz. |
Comments (0)
Yorum Gönder