Posted by Adsız | Posted in Yoğurt Tatlısı tarifi / Tatlılar | Posted on 17:43
| ||||||
Hazırlanışı | ||||||
Oda ısısında yumurta şekerle köpürtülür. öncelikle sıvılar eklenip iyice çırpılır. Ardından un ve kabartma tozu eklenip kek kıvami ında pişirilir (mikseri yukarı kaldırıp hamurun üstüne şekil çizin şekil duruyorsa kek kıvamı olmuştur.) Yağlanmış tepsiye dökülüp 160 derecede pişirilir.şerbeti hazırlayiın inmesine yakın limon suyunu ekleyin.tatlı sıcak ,şerbet ılıkken üstüne dökün. Yalnız unutmayın her zaman fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkmalı. Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Nilüfer hanıma teşekkür ederiz. |
Comments (0)
Yorum Gönder