Meyveli Kek tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:01


Malzemeler
110 gr Sana yağı (oda sıcaklığında)
3 çay bardağı pudra şekeri (150 gr)
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 küçük kahve fincanı süt (55 ml)
4 çay bardağı un (200 gr)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı meyve şekerlemesi (120 gr) veya aynı miktar karışık minik küp doğranmış kuru meyve (incir, portakal reçeli tanesi, kuş üzümü veya sarı kuru üzüm, incir reçeli tanesi, kuru kayısı karışımı)

Hazırlanışı
Fırınınızı 160°C'ye ısıtın. Dikdörtgen kek kalıbını yağlayın, hafifçe unlayın.

Meyve şekerlemelerini veya kuru meyve karışımını ve 1 tatlı kaşığı unu buzdolabı poşetine koyup iyice sallayın. Meyve şekerlemesi veya kuru meyveleri unlamazsanız ağırılığı fazla olduğundan dibe çökerler.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte bir kaba eleyin.

Geniş bir kasede oda sıcaklığındaki Sana yağını ve şekeri mikserin orta hızıyla 3 dakika çırpın. Önce yumurtaları sonra sütü yağ ve şeker karışımına yavaşça, azar azar ilave ederek 3 dakika daha çırpın.

Elediğiniz unlu karışım ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Unlanmış meyve şekerlemelerini veya kuru meyveli karışımı da hamura ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın.

Kek hamurunu yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.

Kek fırından çıktıktan sonra, kalıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartın ve keki bir tel ızgaranın üzerine koyun.

Soğuduktan sonra servis yapın.

Not: Yumurtayı hızla ilave ederseniz karışım kesik kesik bir görünüm alacak ve kek iyi kabarmayacaktır. Yavaş koyduğunuz halde hafif kesilme olursa, bu un ilave edildiğinde kaybolacaktır.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü