Vanilyalı Ekler tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 02:56



Malzemeler
Hamur İçin
1 su bardağı su
100 gr. margarin
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı silme tozşeker
Bir tutam tuz
3 adet yumurta
Krema
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Limon kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)

Hazırlanışı
Bir tencerede su,margarin,tuz ve şekeri koyup yağ eriyinceye kadar kaynatılır.Bir tarafta un elenir.Yağ eriyince tencere ateşten alınır. Tahta kaşık ile un eklenir ve devamlı karıştırılarak un helvası gibi bir kıvam elde edilir.Soğuması beklenir. Soğuduktan sonra oda sıcaklığındaki yumurtalar teker teker kırılıp tenceredeki hamura yedirilir. Sonra yağlanmış tepsiye sıkma torbası içine doldurulan hamur aralıklı olarak sıkılır. Hamur boyları işaret parmağı büyüklünde olmalıdır. Eğer sıkma torbanız yoksa bir tatlı kaşığı ile de tepsiye yerleştirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış turbo fırında hafif pembeleşinceye kadar hiç açmadan pişirilir. Sonra soğuması beklenir.
Daha sonra krema malzemelerinin hepsi karıştırılarak pişirilir. Daha önceden pişen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir. Krema kaşıkla içlerine konur. Eklerin üstünede eritilmiş çikolata veya artan krema kakao ile karıştırılıp konabilir.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü