Portakallı Pasta tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:49


Malzemeler
5 fincan un
5 fincan şeker
4 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
Kreması için:
1 su bardağı portakal suyu
1 paket krem şanti
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakal

Hazırlanışı
Derince bir kaba şekeri ve yumurtaları alıp, mikserle çırpalım. Şeker ve yumurtalar beyazlaşıp köpürene dek çırpmaya devam edelim. Portakal suyunu ve 1 portakal kabuğu rendesini ekleyip, karıştıralım. Kabartma tozunu una ekleyerek karıştıralım ve çırpma kabına alalım. Çırpma teli ile hamuru savurarak karıştıralım. Kaıbı margarinle yağlayarak hafifçe şeker serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp, önceden ısıtı1mış 170 dereceli fırında pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra, hafifçe ılıtalım. Sonra bir bardak soğuk portakal suyunu pastanın üzerine gezdirelim. Krem şantiye, 1 portakal kabuğu rendesini ve bir portakalın suyunu ilave ederek karıştıralım.
Pasta iyice soğuduğunda üzerini ve yanlarını krem şanti ile kaplayalım. Portakalı keskin bir bıçak ile yuvarlak ve ince dilimler halinde keselim. Pastanın üzerini portakal dilimleri ile süsleyerek buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü