Kolay Fındıklı Baklava

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:04

1 paket hazır baklavalık yufka
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı fındık

Şerbeti için :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu


Tereyağı eritilip sıvıyağ ile karıştırılır

Baklava yufkasının bir yaprağı tepsite serilip üzerine yağ karışımı sürülür.

Paketin yarısı bu şekilde üstüste konulduktan sonra fındıklar serpilir.

Bütün yufkalar yine yağlanarak üst üste serilir.

Arzu ettiğiniz şekilde tatlınızı dilimeyip, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Pişen tatlılar fırından çıkartılıp soğutulur.

Servis yapılmak istenildiğinde şeker ve su bir tencerede koyulaşıncaya kadar kaynatılır.

Şerbet kıvam alınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.

10 dakika kadar ılıklaştırılan şerbet tatlının üzerine dökülüp, çekmesi beklenir ve servise sunulur

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü