Kayısılı Top Kek tarifi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 02:56


Malzemeler
125 gr. margarin
2 su bardağından 1 parmak fazla un (250 gr.)
1 paket kabartma tozu
1.5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz (60 gr.)
Çeyrek çay kaşığı hint cevizi rendesi (muskat)
1.5 su bardağı kuru kayısı (150 gr.)
1.5 çay bardağı esmer şeker (90 gr.)
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt (200 ml.)

Hazırlanışı
Fırınınızı 190 dereceye ısıtın.Top kek kalıbını yağlayın. Margarini eritin. Ilımaya bırakın. Kayısıları minik minik küp doğrayın. Unu, kabartma tozunu ve muskatı geniş bir kaseye birlikte eleyin. Şekeri, ceviz, kayısıları ve portakal kabuğu rendesini ilave edin. Karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtayı hafifçe çırpın. Yumurtaya erimiş margarini, sütü ilave edip karıştırın. Unlu karışımın ortasını havuz şeklinde açın. Sıvı karışımı içine katın ve tahta kaşıkla alt üst ederek yavaş yavaş karıştırın. Hamur haline geldiği anda karıştırmayı bırakın. (Pürüzsüz bir kek hamuru elde etmeye çalıştığınız takdirde top kekiniz sert olacaktır. ) Kek karışımını yağlanmış top kek kalıplarına (veya kağıt top kek kalıplarına ) kalıbın üstünden 1 parmak eksik kalıncaya kadar iki kaşığın yardımı ile boşaltın. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkan kekleri iki dakika sonra kalıplarından çıkararak tel ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın.Kalıpta bıraktığınız takdirde kekleriniz nemlenecek ve daha sonra sert olacaktır.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü