Tobleronelu pasta

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 16:39

Tobleronelu pasta

Portakalagacinı yaratıcılığından ötürü kutluyorum yine o nefis tariflerinden birini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Malzemeler:

* Kek:
* 1 adet kakaolu pandispanya
* Kayısı reçeli
* Arasına:
* 480gr taze kayısı, kabukları soyulup 4-6 parçaya bölünmüş
* Krema:
* 500 ml krema*
* 2 paket krema sertleştirici
* 120gr bademli beyaz toblerone çikolata, rendelenmiş
* 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
* Süslemek için:
* 2-3 yemek kaşığı süt
* hindistan cevizi
* çikolata (ben renk katsın diye choco crossies kullandım)

Hazırlanması:

1. Pandispanyanın bir katının üzerine kayısı reçeli sürün. Diğer katı üzerine kapatın. Üst kata da kayısı reçeli sürün. Soyup doğradığınız kayısılardan 4 tanesini üst süsleme için ayırın, kalan kayısıları reçel sürdüğünüz pandispanyanın üzerine dizin. (Eğer pandispanyanız ile aynı genişlikte bir kek kalıbınız varsa kalıbı kekin etrafına geçirin, böylece kremayı yayarken size kolaylık olur.)
2. 500ml kremayı 2 paket krema sertleştirici ile çırpın. Rendelediğiniz çikolatayı ve hindistan cevizini katıp karıştırın. Kremayı dizdiğiniz kayısıların üzerine düzgünce yayın. (Krema kekin yan kısımlarına taşmasın ancak kayısıların üzerini tamamen kapatsın. Kalıbın yardımına başvurduysanız bu aşamada kalıbı çıkartın.)
3. Pastanızın yan taraflarını süt ile ıslatıp hindistan cevizi ile süsleyin. Pastanın üst kısmını da kayısı ve çikolatalar ile süsleyin. Buzdolabında bekletip servis yapın.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü