Su Muhallebisi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 15:21

MALZEMELER
Süt (5 bardak),
Buğday Nişastası (4 yemek kaşığı),
Pirinç Unu (2 yemek kaşığı)
Servisi için: Pudra Şekeri (5 tatlı kaşığı),
Gül Suyu (3 çorba kaşığı)

HAZIRLANIŞI
1 Bir kabın içine 4 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı pirinç unu ve 5 bardak süt ekleyerek iyice çırpın. Üzerine 3 çorba kaşığı gül suyu ilave edin ve tencereyi ocağın üzerine alın.
2 Sütün kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ko­yulaştıktan sonra 3 dakika daha karıştırarak kay­natın. Kıvamı koyulaşan muhallebiyi ocaktan indirin.
3 Bir tepsinin içine bir miktar su ekleyerek tepsinin içini sulayın. Tepsinin tüm yüzeyi sulandıktan sonra kalan fazla suyu boşaltın. Ocaktan indirdiğiniz muhallebiyi tepsinin içine dökün. Yarım saat dinlen­dirin. Buzdolabında soğutun ve ters bir şekilde ser­vis tabağına alarak servis edin.
su

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü