Şeftali Tatlısı

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 15:24

MALZEMELER
1 KG.ŞEFTALİ
1 SU BARDAĞI ŞEKER
50 GR. CEVİZ
50 GR. BADEM VEYA FINDIK

HAZIRLANIŞI
Şeftalileri yarıdan keserek çekirdek yatakla­rını çıkaralım ve oyuk kısmı üste gelecek şekil­de fırın kabına dizelim, şeftalilerin oyuklarına şeker dolduralım. Fırın kabına 1 su bardağı su gezdirip şeftalilerin üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. 200° ısılı fırında şeftalileri, diriligini kaybedene dek pişirerek fırından alalım, fieftalilerin oyuklarına iri kıyılmış ceviz ve ba­dem doldurup tekrar üzerini alüminyum folyo ile kapatarak ikinci kez fırmda, şeftaliler yu­muşayana dek pişirelim. Şeftalileri soğutarak sosuyla birlikte servis yapalım.
seftali

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü