Posted by Adsız | Posted in Sıcak Çikolatalı Sufle | Posted on 19:41
MALZEMELER
200 GR. ÇİKOLATA
3 ÇORBA KAŞIĞI KREMA
3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
VEYA MARGARİN
3 YUMURTA (AKLARI
SARILARI AYRILIR)
5 ÇOBA KAŞIĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
4 ADET SUFLE KALIBI
VEYA TEK KİŞİLİK KEK KALIPLARI
HAZIRLANIŞI
Kremayı bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtalım. İçine 30 gri’-çikolatayı küçük kırarak ekleyelim. Çikolata kremanın içincte eriyince; kremayı 4 kare buz kalıbının içine paylaştıralım ve buzlukta donduralım. Kalan çikolatayı küçük kırıp tereyağı ile birlikte benmari usulü eritelim. (Madeni bir kabm içine çikolata ve tereyağım ilave ederek tencereyi içi su dolu bir başka tencerenin içine oturtalım. Kaynayan suyun sıcaklığı ile çikolatanın erimesini sağlayın) Çikolatalı karışımı kabında bekleterek soğutalım. Bir kapta yumurta aklarım beyazlaşıp köpürene dek mikserin en düşük ayarı ile çırpalım. Sonra 3 çorba kaşığı şekeri azar azar ve çırpmaya devam ederek ilave edelim. Mikserin ayarını yükseltip çırpma işlemine yumurta akları kar haline gelene dek devam edelim. Ayrı bir kapta yumurta sarılarına 2 çorba kaşığı şeker ve vanilya ilave ederek çırpalım ve soğuyan çikolatalı karışıma ilave edip karıştıralım. Sonra yumurta aklarını ilave edip hafifçe karıştıralım. Çikolatalı buz küplerini kalıbından çıkarıp çikolatalı harçla dolu sufle veya kek kalıplarının ortalarına birer tane paylaştıralım. Kalıpları buzdolabının bir raunda 1 saat bekletelim. (Sufle kaplarının veya kek kalıplarının içini margarinle yağlayıp tabamna un serpelim) Sonra 175° ısılı fırında 25-30 dakika pişi relim. Sufleler ılındıktan sonra kalıbı ile birlikte yanında kaşıkla soğutmadan servis yapalım.
Comments (0)
Yorum Gönder