Saray Usulü Güllaç

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 16:25

Saray Usulü Güllaç

Malzemeler:
* 10 yaprak hazır güllaç
* 2.5 litre süt
* 2.5 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 su bardağı hindistan cevizi
* Yarım çay bardağı gülsuyu
* Yeşil fıstık
* File fındık

Süslemek İçin :

* Kiraz şekerlemesi
* Toz yeşil fıstık

Hazırlanması:
* Tencereye 2.5 litre sütü alın ve ılıtın. Daha sonra üzerine 2.5 su bardağı toz şekeri ekleyin. Üzerine gülsuyu ilave edin.
* Yuvarlak bir kaba ilk önce bir kepçe sütten dökün. Daha sonra birinci güllacı parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye alın. Üzerine sütten dökün ve bu şekilde 5 adet güllacı hazırlayın.
* Güllacın yarısına gelince üzerine pudra şekerinin yarısını, hindistan cevizinin yarısını, yeşil fıstık ve file fındık ilave edin.
* Tekrar kalan 5 adet güllacı aralarına süt dökerek hazırlayın.
* Kalan pudra şekerini ve hindistan cevizini ilave edin.
* En üste tekrar süt ilave edin.
* Güllacın üzerini toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ile süsleyek servis edin.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü