Şambali Tatlısı

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 16:16

Şambali Tatlısı

Malzemeler:
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su barağı irmik
* 1 su bardağı pudra şekeri (şeker de olabilir)
* 1 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Üzeri için 1 avuç kabuksuz badem

Şerbeti için;
* 3 su bardağı su
* 3 su bardağı şeker
* ~1 yemek kaşığı limon suyu


Hazırlanması:
Şerbeti için; su ve şekeri bir tencerede 10-15 dk. kaynatıp altını kapatmaya yakın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Tatlı için; pudra şekeri ve yoğurdu iyice karıştırın. Sonra diğer malzemeleri de ekleyip kekten daha koyu kıvamda bir hamur elde edin. Yağladığınız tepsiye hamuru koyun. Elinize yapışmaması için elinizi yağlayarak hamuru tepsiye eşit kalınlıkta yayın. Üzerine kaynar suda 10-15 dk bekleterek kabuklarını soyduğunuz bademleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dk. pişirin. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdiripn. Üzerine bir tepsi kapatarak tatlının şerbeti çekmesini sağlayın. Daha sonra dilediğiniz şekilde kesip servis yapabilirsiniz.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü