Sakızlı Hünkar Muhallebisi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 15:20

MALZEMELERİ
Şeker(1,5 su bardağı)
Süt(5 su bardağı)
Mısır nişastası (1,5 su bardağı)
Su (1 su bardağı)
Çamsakızı (3 adet)
File fıstık (1 su bardağı)

HAZIRLANIŞI
1 Orta ateşteki ocağın üzerindeki tencereye 5 su bardağı süt koyun ve üzerine 1. 5 su bardağı şe­keri ekleyin. 3 adet çam sakızını ince ince doğrayın. Sütün içine çam sakızını ekleyin ve karıştırın. Tüm malzemeyi karıştırarak kaynamaya bırakın.
2 Bu sırada başka bir kaba 1. 5 su bardağı mısır ni­şastası ve 1 bardak soğuk su koyup, iyice çırpa­rak karıştırın. Nişastanın topaklanmamasına özen gösterin.
3 Süt kaynamaya başlayınca içine file fıstıkları ilave edin. Hazırladığınız nişastayı yavaş yavaş tenceredeki sütün üzerine dökün. Bu sırada sütü bir kaş ya da çırpıcı ile sürekli karıştırmayı ihmal etmeyiı Tüm karışımın orta ateşte 1-2 dakika kaynamasıı sağlayın ve sonra ocağı kapatın.
4 Hazırladığınız tatlıyı ısıya dayanıklı cam bir kat dökerek soğumaya bırakın. Tatlı soğuduktan soı ra dilediğiniz gibi şekil vererek kesin. Kesip dilimli diğiniz tatlının üzerini vişne sosu ve file fıstık ile süt ekleyerek soğuk servis yapın.
sakiz

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü