Pudingli Tatlı

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 19:37

MALZEMELER
6 kişilik
• 1 su bardağı vişne suyu
• 3 çorba kaşığı mısır nişastası
• 3 çorba kaşığı tozşeker
• Bir buçuk çorba kaşığı oralet
• İki buçuk su bardağı su
• 1 paket kakaolu puding
• 1 paket vanilyalı puding

HAZIRLANIŞI
Öncelikle vişne suyunu 1 çorba kaşığı mısır nişastası ve 1 çorba kaşığı tozşeker ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Buz kalıplarına paylaştırın ve dondurun. Diğer tarafta bir tencereye 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 2 çorba kaşığı tozşeker ve bir buçuk çorba kaşığı oraleti alın. Suyu azar azar ilave ederek nişasta ve oraleti ezin. Ocağın altını yakın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişirdiğiniz karışımı kupların dibine 3′er çorba kaşığı paylaştırın ve buzdolabında soğutun. Kakaolu ve vanilyalı pudingi üzerlerindeki tarife göre ayrı ayrı pişirin. Oraletli muhallebinin üzerine önce kakaolu pudingden sonra da vanilyalı pudingden eşit şekilde paylaştırın. Pudingli tatlıları buzdolabında 2-3 saat soğutun. En üste dondurulmuş vişneli buz kalıplarından koyun ve soğuk olarak servis yapın.
puding

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü