Muhallebin Lokum

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 19:38

MALZEMELER
20 adet
• 3 su bardağı süt
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• İki buçuk kahve fincanı un
• İki buçuk kahve fincanı tozşeker
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 su bardağı file antepfıstığı

HAZIRLANIŞI
Süt, iki buçuk kahve fincanı un ve tereyağını tencerede muhallebi gibi pişirin. Kaynamaya yakın, şekeri ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Ocağı kapattıktan sonra tarçını ekleyip karıştırın. Blender ile iyice çırpın. Muhallebiyi düz bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın. Üzerine file antepfıstığı serpiştirin ve buzdolabına koyup 3-4 saat katılaşmasını bekleyin. Buzdolabından aldıktan sonra 2 cm eninde ve 5 cm boyunda dikdörtgenler halinde kesin. Minik rulolar elde edin. Servis tabağına dizdikten sonra üzerlerine antepfıstığı serpiştirin.
lokum

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü