Merengli Elmalı Krem

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 15:22

MALZEMELER
3 YUMURTA (SARISI VE AKI AYRILIR)
1 LİTRE SÜT
1 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER (KREMA İÇİN)
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER (ELMALAR İÇİN)
1/2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
(YUMURTA AKLARI İÇİN)
7 ORTA BOY ELMA
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
50 GR. FINDIK (İRİ DÖVÜLMÜŞ)

HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup tavla zarı iriliğinde doğrayarak bk tencereye alalım, fieker ekleyip elma­lar bıraktığı suyu çekene dek pişirerek ateşten alalım. İçine tarçını ve fındığı ekleyerek karış­tıralım. Köşeli bir fırın kabına veya tek kişilik fırın kaplarının içine elmalı harcı yayalım. Tencereye şekeri, unu, çırpılmış yumurta sarı­larını ve sütü ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirdim. Kremayı ateşten alıp mikserle yarım dk. çırpa­lım. Elmaların üzerine kremayı yayalım. Yumurta aklarını mikserin düşük ayarı ile kar haline gelene dek çırpalım, fiekeri ve 1 fiske tuzu azar azar ve çırpmaya devam ederek ekle­yelim. Yumurta aklarını kremanın üzerine ya­yalım. (Arzuya göre yumurta aklarını krema sıkma torbası yardımı ile kalıba alın.) Kalıbı fırının üst katma sürüp önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında yumurta aklarının üzeri açık pem­be renk alana dek pişirdim. Merengli elma kremini buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.
krem

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü