Karamelli ve Bademli Muhallebi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 15:22

MALZEMELER
Süt (4 bardak),
Nişasta (1 çay bardağı),
Şeker (1 bardak),
Çekilmiş badem (1 çay bardağı),
Pirinç unu (1 çay bardağı),
Yumurta sarısı (2 adet), Vanilya (1 paket),
Tereyağı (1 çorba kaşığı)

HAZIRLANIŞI
1 4 bardak sütü bir tencerenin içine dökün ve oca-l ğın üzerine alarak kaynamasını bekleyin. Bir ta­vanın içine yarım bardak şeker dökün, ocağın üzeri­ne alın ve erimesini bekleyin.
2Süt ve şeker ocağın üzerindeyken bir yandan bir kabın içine yarım bardak şeker, 1 çay bar­dağı pirinç unu, 1 çay bardağı nişasta, 1 paket vanilya, 2 yumurta sarısı ve yarım bardak süt ek­leyerek karıştırın.

3
Hazırladığınız karışımı kaynamaya başlayan sütün içerisine ekleyin ve kaynatmaya devam edin.
41-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirin ve bir kabın içine boşaltın, içine bir çorba kaşığı te­reyağı, tavada erittiğiniz şeker ve 1 çay bardağı çe­kilmiş bademi de ekleyerek yaklaşık 3-4 dakika daha mikser ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı muhal­lebi kaselerine alarak servise hazır hale getirin.
bademli1

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü