Hindistancevizli Hurma Tatlısı

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 15:13

Malzemeler
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI ERİMİŞ MARGARİN veya TEREYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1/2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
3,5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 PAKET VANİLYA

Şerbeti İçin
3,5 SU BARDAĞI ŞEKER
3 SU BARDAĞI SU
1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU

Hurma Tatlisi Yapılışı
Hamur yoğuracağımız kaba, eritip soğuttuğumuz margarini, sıvı yağı, sütü, şekeri, kabartma tozunu ve vanilyaları ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Elenmiş unu ve hindistan cevizini ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvalayalım. Hamurları tepsiye dizip 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirin. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
tatli,

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü