Havuç Tatlısı

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 19:43

MALZEMELER
1 KG HAVUÇ
1 ÇAY BARDAĞI TOZŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI TARÇIN
50 GRAM İRİ DÖVÜLMÜŞ
FINDIK (ARZUYA GÖRE)
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
(KREMA İÇİN)
3 ADET YUMURTA
(SARISI VE AKI AYRI)
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 LİTRE SÜT
YARIM ÇAY BARDAĞI TOZŞEKER
(YUMURTA AKLARI İÇİN)

HAZIRLANIŞI
Havuçları soyup rendeleyelim. Tencereye aktardığımız rendelenmiş havucun üzerine 1 çay bardağı tozşeker katahnı. Havuçları, bırak­tığı suyu çekene dek pişirelim ve ateşten ala­lım. İçine tarçını ve fındığı ekleyerek karıştıra­lım. Köşeü bir fırın kabına veya tek kişilik fı­rın kaplarının içine havuçlu harcı yayalım. Bir tencereye 1 su bardağı tozşekeri, çırpılmış yu­murta sarılarını, unu ve sütü ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz ola­na dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp mikser­le yarım dakika çırpalım. Havuçların üzerine kremayı boşaltalım. Yumurta aklarını mikse­rin düşük ayarı ile bir fiske tuz ilave ederek, kar haline gelene dek çırpalım. Üzerine yarım çay bardağı tozşekeri azar azar ekleyerek ilave edelim. Yarım dakika daha çırpalım ve yu­murta aklarını kremanın üzerine yayahm. Ar­zuya göre yumurta aklarını krema sıkma tor­bası yardımı ile de kahba alabilirsiniz. Kalıbı fırının üst katına sürüp 200 derece fırında, yu­murta aklarının üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Buzdolabında birkaç saat bek­lettikten sonra servis yapalım.
havuc

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü