Elmasiye

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 15:21

MALZEMELER
Su (5 bardak),
Vişne (300 gram), kaynamış, 1 çay bardağı soğuk)
Mısır nişastası (8 yemek kaşığı),
Şeker (1 bardak),
Su( 5 bardak kaynamış 1 çay bardağı soğuk)

HAZIRLANIŞI
1 Ocağın üzerinde ısıtılmış bir tencerenin içine 5 bardak kaynamış suyu dökün. Üzerine 1 bardak şeker ve 300 gram vişne ilave edin.
2 Bir el blendırı yardımıyla tüm karışımı tencerenin içinde blendırdan geçirin. Çırpma işleminden sonra tencerenin üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin ve kaynamaya bırakın.
3 Başka bir kabın içinde 6 yemek kaşığı mısır ni­şastasını 1 çay bardağı su ile inceltin. Hazırladığı­nız karışımı kaynamaya bıraktığınız .tenceredeki viş­neli karışımın üzerine ilave edin. Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin. Bu karışımı yaklaşık 4-5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kay­natın. 4Kaynayan tatlınızı ocaktan indirin. Tatlıyı boşalta­cağınız kalıpları yapışmasını engellemek amacıyla soğuk su ile ıslayın ve suyunu boşaltın. Tenceredeki karışımı kalıplara dökerek donması için 1-2 saat buzdolabında bekletin. Sertleşen tatlınızı dolaptan çıkartın ve bir tabağın içine ters çevirin. Üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
elmas

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü