Çikolatalı Hanımgöbeği

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 15:42

MALZEMELER
6-8 kişilik
* Dört buçuk kahve fincanı un
* 2 adet yumurta
* 1 adet yumurta şansı
* 1 kahve fincanı +1/4 kahve fincanı eritilmiş margarin
* 1 çay kaşığı tuz
* 5 kahve fincanı su
* 1 kahve fincanı+1/4 kahve fincanı sıvıyağ
* 100 gram bitter çikolata
* Şerbeti için: 2 su bardağı tozşeker
* İki buçuk su bardağı su
* Üzerine: 1 çay bardağı antepfıstığı

HAZIRLANIŞI
Şerbet için tozşeker, su ve limon suyunu orta ateşte kaynatın. Kıvama gelince-oçpktan alıp soğumaya bırakın. Eritilmiş margarini bir tencereye alıp üzerine su ve tuzu ekleyin. Yağlı su kaynamaya başlayınca ocağın ısısını hafifletin. Unu ekleyip hızlı hızlı karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru tahta kaşıkla karıştırarak 7 dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur iyice soğuyunca yumurtaları ve yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamurları yuvarladıktan sonra hafifçe yassılaştırın. Parmakla ortasından delerek halka haline getirin. Sıvıyağı hafifçe ısıtın. Hamurları yağın içine atıp kabarınca ateşin ısısını arttırırı, iyice kızarınca yağdan çıkartıp şerbete atın. Soğuk şerbette 15 dakika beklettikten sonra kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Benmari usulü eritilmiş çikolatayı halkaların ortasına doldurup, antepfıstığıyla süsleyip servis yapın
hanimgobegi

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü