Çikolatalı Doğum Günü Pastası

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 16:30

Çikolatalı Doğum Günü Pastası

MALZEMELER

  • 1/2 paket margarin
  • 5 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 fincan Antep fıstığı
  • 1.5 çay bardağı çokokrem (üzerine sürmek için)
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için:

  • 1 /2 su bardağı süt
  • 2.5 çorba kaşığı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı:

Çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım. Şekeri ilave ederek bembeyaz ve köpük köpük olana dek çırpalım. Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyelim ve çırpma kabımıza alalım. Mikserin en düşük ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifçe şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım. 170 dereceli fırında pandispanhamızı pişirelim.
Keskin bir bıçak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parçaya ayıralım. Başlayalım ara kremasını hazırlamaya. Unu ve şekeri tencereye alıp, çok az süt ile ezip, topaksız bulamaç kıvamına getirelim ve sütün tamamını ilave edelim. Ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım. Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştıralım. Soğuduğunda pastanın alt katının üzerine sürüp, yer yer Antep fıstığı serpiştirelim.
3 Pastanın diğer katını kremanın üzerine oturtalım. Çokokremi 1/2 paket margarinle birlikte benmari usulü ağır ateşte eritelim. Pastanın üzerine ve yanlarına sürelim. Üzerine bolca Hindistan cevizi serpelim veya çikolata rendesi serpiştirelim. Ya da 1/2 çay bardağı süt ve yarım paket krem şantiyi mikserle çırparak koyulaştıralım. Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz şekilde pastanın üzerine sıkarak süsleyelim
(Bir başka öneri: ara krema için verdiğimiz kremayı pastanın arasına sürün kalan yarısını krema sıkacağına doldurup pastanın üzerine yer yer sıkarak süsleyin ve buzdolabında bekleterek servis yapın). Eğer pastanın üzerinde çokokremle hazırlanmış sos kullanacaksanız, büyükçe bir tencereye su doldurup kaynatalım. Daha küçük bir tencereye margarini koyup tencereyi su dolu kabın içine oturtup yağ eridiğinde çokokremi ilave ederek iyice karıştıralım. Bu sosu ateşten alıp, pastanın üzerine dökelim. Soğuduktan sonra servis yapalım.Dilerseniz üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü