Cheesecake

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 16:49

Cheesecake

Malzemeler

150 gram bisküvi (yaklaşık 20 adet)
-5 yemek kaşığı tereyağı
-1/3 su bardağı toz şeker
-tuz
-800 gram taze kutu peyniri
-3 yemek kaşığı un
-4 adet yumurta
-2 adet yumurta sarısı
-1 çay kaşığı vanilya

Hazırlanması

Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Tereyağını eritin. Bisküvi, tereyağı, bir tutam tuz ve şekeri iyice karıştırın. Karışımı 24 cm çapında kelepçeli bir fırın kalıbının tabanını örtecek şekilde bastırarak yerleştirin ve buzdolabında bekletin.

Fırını ısıtın. Oda sıcaklığındaki peyniri bir kasede şeker ve unla el mikserini kullanarak iyice karıştırın. Yumurta ve yumurta sarılarını ve sonra vanilyayı teker teker ilave edin. Düşük hızda karıştırın.

Kalıbı bir fırın tepsisine yerleştirin. Peynirli karışımı içine boşaltın. Ve fırında 12 dakika pişirin. Fırının derecesini 200 dereceye getirip 50 dakika daha pişirin. Bir bıçak yardımıyla cheesecake in üst kenarlarını kalıptan ayırın ve tamamen soğuyana kadar kalıbın içinde bırakın.

Soğuduktan sonra kalıbın üzerine şeffaf folyo ile örtüp buzdolabında en az 6 saat bekletin. Cheesecake i buzdolabından çıkarın ve servis yapın.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü